De laatste maanden lees ik veel boeken en blogs en artikelen over hoe je een bedrijf moet opzetten en hoe je meer klanten kunt krijgen. Ik kijk naar video’s en luister naar podcasts. Het onderwerp boeit me mateloos, het is allemaal reuze-interessant, ik leer heel graag en wil alles weten over hoe je een succesvolle ondernemer wordt.

Ergens stuit ik op een artikel over het beste zelfhulpboek dat je kunt lezen. Ook interessant. Ik klik het aan.
Het beste boek dat je kunt lezen is het boek dat je nu leest, schrijft de auteur.
Je kunt wel blijven lezen, het ene boek na het andere boek, maar als je niets doet, dan gebeurt er niets.

Ik was het even vergeten, maar hij heeft helemaal gelijk.

Je kunt eindeloos alle informatie zoeken die er te vinden is, blijven wikken en wegen, alle voordelen en nadelen tegenover elkaar blijven zetten. Je kunt eindeloos lang blijven zoeken naar de beste optie, naar de mogelijkheid die het beste bij jou past, naar de ideale baan, het beste dieet, het moment waarop je het minder druk hebt of weet hoe je de beste manager kunt zijn of hoe je voor jezelf moet kiezen. Je kunt altijd wachten tot je er helemaal klaar voor bent, tot je het zeker weet. Je kunt altijd wachten op het juiste moment.

Maar soms moet je het gewoon doen. In actie komen. Een stap zetten.
Anders gebeurt er niets.
Ik ga stoppen met eindeloos informatie verzamelen – the best is yet to come.