Een op zes jongeren verslaafd aan sociale media

IMG_0619

Meer meisjes dan jongens zeggen verslaafd te zijn aan social media. Van de meisjes tussen 18 en 22 jaar is 22 procent verslaafd aan Instagram, Skype, WhatsApp, Youtube of Facebook. Onder jongens is dat 13 procent. Het gemiddelde is 17 procent, een op de zes jongeren.

Veelvuldig gebruik van social media leidt volgens 47 procent van de jongeren zelf tot minder concentratievermogen, slechter of minder slapen en minder goede cijfers. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Veertien procent van de meisjes en 6 procent van de jongens is elke dag vijf uur of langer actief op telefoon, tablet of computer. Gemiddeld besteden jongeren er 1 tot 3 uur per dag aan. Een procent van de jongeren gebruikt het helemaal niet.

Uit het onderzoek blijkt dat meisjes er ook meer mee bezig zijn. Ze vinden het belangrijk om ‘likes’ te krijgen en ze vinden het vervelendĀ om dingen te missen als ze niet online zijn.

Toch vinden jongeren niet dat social media erg belangrijk zijn. Het gemiddelde belang – op een schaal van 1 tot 10 – is 6,4. Jongeren die zeggen dat ze verslaafd zijn geven gemiddeld een 7,7.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *