Hartjes voor de snelste echte man op aarde

Hamilton-main

Het geluid van de gierende motoren tijdens een Formule 1-race kan ik precies 17 seconden verdragen. Ik vind autosport stom. Gevaarlijk. Geldverspilling. Milieuvervuilend. Een raar gevecht van motor tegen motor, sponsor tegen sponsor, niet eens van mens tegen mens.

Maar van de regerend wereldkampioen houd ik wel.

Veel mensen vinden Lewis Hamilton een gekke man, omdat hij zich ongelooflijk uitslooft met zijn opvallende hoeden en zijn dure auto’s en zijn knalrode prive-vliegtuig en altijd maar die mooie vrouwen om hem heen.

Het is raar als je een uitnodiging krijgt voor Wimbledon en je wordt daar weggestuurd omdat je in een spijkerbroek verschijnt. Het is raar als je wel drie keer een fles champagne leegspuit in het gezicht van showmeisjes op het erepodium van een Formule 1-race. Het is respectloos, alsof jij boven de wereld staat, en boven alle vrouwen bovendien.

(Nog veel raarder is dat er anno  2015 nog mooie vrouwen op een podium staan die als enige taak hebben om mooi te glimlachen om de wereld van de snelle auto’s en snelle mannen nog aantrekkelijker te maken, of zoiets.)

Lewis Hamilton is een beetje gek in een gekke wereld. Maar hij is niet zo gek dat hij niet precies weet wat hij doet: de balans vinden tussen ontspanning, leuke dingen doen, en keihard werken om de snelste te zijn in die stomme raceauto.

Gelukkig is hij een beetje gek. Er zijn meer dan genoeg mensen die keurig doen wat hun pr-agent zegt, die altijd doen wat de wereld van ze verwacht, die zijn geworden wie ze van hun omgeving moeten zijn.

Onze wereld wordt steeds minder echt. Onze wereld wordt steeds meer de wereld van  mooie plaatjes en succesverhalen, waarin we minder en minder laten zien wie we werkelijk zijn.

Hartjes voor de snelste echte man op aarde.

 

(Lees hier de sportcolumn over Lewis Hamilton die op 10 september in de krant verscheen) 

Hamilton-main

Foto Daily Mail

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *