Ik wil de oude collegiale sfeer terug

Lieve Mona Lisa,

Sinds 10 jaar werk ik met heel veel plezier in een middelgroot bedrijf.
Het is heel leuk werk en tot een paar jaar geleden met allemaal leuke collega’s.
We waren een (h)echt team.
Een paar jaar geleden kwam er wat verschuiving in het team doordat er collega’s met pensioen gingen of om andere redenen weggingen.
De collega’s die hier voor terug zijn gekomen hebben gek genoeg allemaal een hele andere mentaliteit dan de “oude garde” maar dat viel in de eerste jaren niet echt op. Ze profileerden zich niet zo erg.
De laatste tijd is er echter een ommekeer ontstaan: “de nieuwe” voeren de negatieve boventoon, houden er een walgelijke rechtse Wilders mentaliteit op na en roddelen er op los over collega’s. De angst regeert maar iedereen houdt zijn mond.
Het is duidelijk dat de oude garde er onder gebukt gaat, er is een hoog ziekenverzuim.
Zelfs het managementteam kan dit groepje asociale collega’s niet aan.
Zelf kan ik het eigenlijk niet langer aan zien maar begrijp dat ik in mijn uppie hier weinig tegen kan beginnen.
Lieve Mona Lisa wat heb jij voor advies? Wat kan ik doen om de oude vriendelijke collegiale sfeer weer terug te krijgen?

Beste Leuke Collega,

Voor de meeste mensen is werk een heel belangrijk onderdeel van hun leven – al was het maar vanwege de hoeveelheid tijd die ze er doorbrengen. Er zijn er die zich van onaardige collega’s of een slechte sfeer niet zoveel aantrekken. Maar voor de grote meerderheid is een onprettige werkomgeving fnuikend. Het knaagt aan je, onderschat de gevolgen daarvan niet. Je kunt lijdzaam afwachten tot het ooit weer beter wordt – en die dag komt – maar dat lijkt me in dit geval niet verstandig.

Je moet niet denken dat je ‘in je uppie’ niets kunt doen. Sterker nog, je moet iets doen. In je eigen belang, en in het belang van je collega’s, je afdeling en zelfs het bedrijf. In je eentje kun je het niet oplossen, daar heb je gelijk in. Je zult anderen om hulp moeten vragen. Ik raad je aan om naar het managementteam te gaan met dit verhaal, alleen of met collega’s die je vertrouwt. Daar zie je misschien een beetje tegenop, maar a dat is niet nodig en b hou het doel voor ogen.

 

Zorg dat je goed beslagen ten ijs komt. Een opmerking als ‘de angst regeert’ klinkt ernstig, maar ís alleen ernstig als je die kunt onderbouwen met voorbeelden en gebeurtenissen. Ook de bewering dat het hoog ziekteverzuim met de sfeer te maken heeft, zul je moeten staven met voorbeelden. Documenteer wat er gebeurt: nare opmerkingen, vervelende incidenten.

Wees niet al te pessimistisch over het effect, niet iedere leidinggevende steekt zijn kop in het zand als er problemen zijn. Probeer duidelijkheid te krijgen over de stappen en doelen die worden gezet. Maak een afspraak voor een vervolggesprek.

Mocht het gesprek met de leiding onverhoopt niets opleveren, dan zijn er nog andere mogelijkheden. Een teamvergadering. Of liever nog: een gesprek met de vertrouwenspersoon. Dat is niet raar, die mensen zijn ervoor, zeker als het gaat om zaken als ‘de angst regeert’.

Besef goed dat de kans klein is dat de sfeer van de een op de andere dag zal verbeteren. Daar zijn maatregelen voor nodig en daar is tijd voor nodig.

Probeer daarom je bestaan op het werk lichter te maken. Ontwijk of negeer negatieve mensen, ga zeker niet mee in het geroddel, sluit je daarvoor af. Zorg, als dat kan, dat je zoveel mogelijk samenwerkt met prettige collega’s. Praat elkaar niet nog verder de put in. Zorg goed voor jezelf – probeer in je vrije tijd leuke dingen te doen. Laat je niet gek maken.

Maar vooral: kaart de zaak aan. Het is waarschijnlijk eng en spannend, maar het zal je goed doen, en uiteindelijk zal het de afdeling ook goed doen. Ik geloof daar in. Doe jij dat ook.

Met de meeste hoogachting,

Mona Lisa

 

colleagues-1238030-639x479

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *