Intussen in de VS

WP-PanthersGregHardy

Hij gooide haar in bad. Smeet haar op een bank waarop minstens vier semiautomatische geweren lagen. Greep haar bij de keel. Duwde haar tegen de muur. Zei dat hij haar zou vermoorden.

Een rechter veroordeelde Greg Hardy, verdediger van de American footballclub Dallas Cowboys, tot zestig dagen cel en een proeftijd van 18 maanden. In hoger beroep werd hij vrijgesproken omdat het slachtoffer – zijn ex-vriendin – niet kwam opdagen. Het schijnt dat ze geld heeft gekregen.

Vorig seizoen mocht Hardy vanwege de aanklacht slechts een wedstrijd spelen voor de Caroline Panthers. Deze zomer ging hij naar de Dallas Cowboys, voor een jaarsalaris van ruim 11 miljoen dollar. Door een schorsing van de National Football League miste hij de eerste twee duels van het nieuwe seizoen.

Vlak voor zijn debuut, eerder deze maand, was Hardy gelukkig weer helemaal het mannetje. ‘I hope I come out guns blazing’, zei hij, iets als: ik hoop dat ik er ben met vurende geweren. Geen gekke woordkeuze natuurlijk voor iemand die zijn ex het liefst op een bedje van wapens legt. Tegenstander waren The New England Patriots, het team van superster Tom Brady, die is getrouwd met supermodel Gisele Bündchen. ,,Heb je zijn vrouw gezien? Ik hoop dat ze naar de wedstrijd komt’’, zei Hardy tegen de pers. ,,En ik hoop dat haar zus komt, ik hoop dat al haar vriendinnen komen.’’

Zondag speelde Hardy zijn tweede wedstrijd, tegen The New York Giants. Op het laatst ging het mis, waardoor de Giants wonnen met 27-20. Hardy was woedend – iets met ronkende pistolen denk ik. Hij sloeg een klembord met papieren uit de handen van een coach en duwde en trok zijn medespelers agressief weg.

Amerikaanse media meldden dat er vorige week ook al een incident was. Hardy verscheen donderdag niet op de training en de halve club heeft hem de hele ochtend gezocht.

,,Hij is een van de echte leiders van het team en hij verdient dat en hij verdient het respect van al zijn teamgenoten’’, zei eigenaar Jerry Jones na de wedstrijd. Een echte leider mag best zijn collega’s fysiek belagen. ,,Dit is wat een footballteam inspireert.’’ Eerder al zei de eigenaar dat hij de opmerkingen over de echtgenote van Brady helemaal niet raar vond. Zij ís immers mooi.

Jones wil na twintig jaar eindelijk weer de Super Bowl winnen, maar de Dallas Cowboys hebben al vier wedstrijden verloren. Lichtpunt is het spel van de begaafde Hardy.

Dat is wat telt.

Maandag was er een liefdadigheidslunch van het team voor organisaties die strijden tegen huiselijk geweld, onder meer voor een opvanghuis voor mishandelde vrouwen.

Nu weten we het zeker.

Er is helemaal niets mis met die club.

 

WP-PanthersGregHardy

 

Foto: liberalamerica.org/courtesy of kgmi

Deze column stond op donderdag 29 oktober in Noord-Hollands Dagblad, de Gooi- en Eemlander, Haarlems Dagblad en het Leidsch Dagblad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *