Intussen in Spanje – Messi

Schermafbeelding 2015-10-02 om 13.37.26

Intussen in Spanje

Hij gaf zijn tegenstander niet alleen een kopstoot, hij greep hem ook bij de keel. Iedere voetballer zou van het veld zijn gestuurd maar Lionel Messi kreeg in de oefenwedstrijd van Barcelona tegen AS Roma een gele kaart. Heel logisch. Want hey, Lionel Messi, dat is de beste speler van de wereld, die nooit een vlieg kwaad doet. En weet je wel hoeveel aanslagen verdedigers op hem plegen?

Gek, dat daar nooit wat tegen wordt gedaan.

,,Een vlaag van verstandsverbijstering die totaal niet strookte met het karakter van de Argentijn’’, schreef een verslaggever in deze krant over de kopstoot. Ik zou de eerste kopstoot wel willen zien die níet wordt uitgedeeld in een vlaag van verstandsverbijstering.

Maar! Het karakter van Messi!

Er zijn weinig dingen zeker in het leven maar dat Lionel Andres Messi Cuccittini een heel aardige, bescheiden, niksmismeejongen is, dat weten we allemaal. Dat hij wat dat betreft mijlenver uitsteekt boven de ijdele, aanstellerige, arrogante Cristiano Ronaldo, dat weten we ook.

Als je de dingen maar vaak genoeg hoort en zegt dan worden ze vanzelf waar.

Feit is dat er heel weinig valt te zeggen over het karakter van Messi. Hij laat zich nauwelijks kennen, ook niet door zijn naaste omgeving. Wat we weten is dat hij verlegen is, stil, introvert. Dat het lijkt alsof je bloed uit een steen moet knijpen als je probeert te ontdekken wat er met hem aan de hand is, zoals een oude vriendin zei. Misschien heeft Messi ook geen idee wie Messi is.

Er zijn ook verhalen. Dat hij in zijn eerste wedstrijd voor Argentinië rood kreeg voor een elleboogstoot, dat hij zijn ploeggenoten afbekt, dat zijn jeugdtrainer zich heel erg verheugde op een ontmoeting en dat Messi al die tijd zweeg. Er is een filmpje waarop hij in de catacomben voor een WK-wedstrijd de uitgestoken hand van een jongetje en alle andere kinderen negeert, terwijl Ronaldo in diezelfde tunnel handen geeft en aaien over bollen.

Op verhalen bouw je geen karakter.

Blijven over: een kopstoot, handen die een keel vastgrijpen.

Rood.

Omdat je op alles voorbereid moet zijn weet ik al met wie ik meega als ze op een mooie dag allebei voor mijn deur staan voor een avondje uit. Messi laat ik zwijgend achter met zijn eeuwige voetbalcomputerspelletje en Ronaldo en ik gaan in een limo naar een geweldige bar waar hij de hele avond selfies maakt met zijn eigen schoenen en zijn gesponsorde shirt en zijn perfecte kapsel. En die selfies plaatst hij dan op alle sociale media die er zijn en dat zijn er heel veel.

En zelfs dat weten we niet zeker.

Misschien maakt Ronaldo wel de hele avond foto’s van mij.

 

(Uit de krant van donderdag 13 augustus 2015)

(Foto: Sporza) Schermafbeelding 2015-10-02 om 13.37.26

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *