Mijn schoonmoeder trekt de andere kleinkinderen voor

grandmom-1315343-640x480

grandmom-1315343-640x480

Lieve Mona Lisa,

Mijn schoonmoeder is een lieve vrouw, maar ze trekt haar andere kleinkinderen voor, de dochters van haar eigen dochter. Zij krijgen duurdere cadeautjes, ze gaat er veel vaker naar toe, en als ze bij ons is dan heeft ze het vooral over de meisjes. Want die zijn geweldig.

Het begint me de keel uit te hangen, en ik zou willen dat ze zou zien dat onze jongens ook heel lief zijn. Kan ik dit onderwerp bespreekbaar maken? Mijn man vindt dat ik dat niet moet doen. Maar hij heeft er geen last van. Kunt u raad geven?

Beste schoondochter,

Ja, ik kan je raad geven. Knik blij en vriendelijk als je schoonmoeder de volgende keer weer met verhalen komt over haar geweldige kleindochters. Gooi er af en toe een vrolijk verhaal in over jouw zoontjes. De kans is groot dat zij die verhalen bij haar volgende bezoek trots tegen haar dochter vertelt.

Jaloezie is een naar dingetje, het leidt helemaal nergens toe. Laat het los. Kwel jezelf niet langer. Sta er boven. Kaart het niet aan. Bemoei je er niet mee. Focus je niet op de band die ze heeft met de andere kleinkinderen, maar op de band die ze heeft met jouw kinderen.

Wees blij dat je een lieve schoonmoeder hebt.

Met de meeste hoogachting,

Mona Lisa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *