Vlogger verdient 12 miljoen dollar in een jaar

Schermafbeelding 2015-10-15 om 16.34.09
Hij is 25 jaar en zet filmpjes over gamen op internet die door bijna 40 miljoen abonnees worden bekeken. Het leverde hem vorig jaar 12,5 miljoen dollar op. En daarmee is de Zweed Felix Kjellberg, beter bekend als PewDiePie de best verdienende vlogger op YouTube, zo meldt het Amerikaanse zakenblad Forbes.
Onlangs bereikte hij als eerste het record van tien miljard keer bekeken filmpjes. Toen Felix met zijn studie stopte en hotdogs ging verkopen om videogames te kunnen maken, waren zijn ouders helemaal niet blij. Zijn moeder had niets met zijn filmpjes: ,,De humor, ik begrijp het gewoon niet. Dan zie ik in de reacties staan: ik heb nog nooit zo hard gelachen in mijn leven. En dan kijk ik en dan kan ik niks vinden wat lijkt op een grap.’’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *