Over mij

Hoi. Ik ben Janet.

Dit ben ik

Spreker, businesscoach, schrijver. Ontregelaar.

Dit was ik

Journalist en leidinggevende bij de regionale kranten van Hollandmediacombinatie. Freelance journalist in New York voor Nederlandse kranten, bladen, tv- en radioprogramma’s. Schrijver van twee boeken: O.J. Simpson, het proces van de eeuw (1995, met Meindert van der Kaaij) en ikvinylyv – het geheim van onvolmaakt gelukkige ouders (2014). Eindredacteur van diverse non-fictieboeken. Maker van De Grote Ontregelshow, te boeken bij Speakers Academy.

En dit ben ik ook

54 jaar – gelukkig met mijn twee dochters van 15 en 17 en met mijn kersverse echtgenoot – erg geïnteresseerd in mensen en in de beweegredenen van mensen – lekker eten – gezelligheid – wijn – op vakantie – Heineken 0.0 – boeken lezen – Jackman, Maine – New York – de Verenigde Staten van Amerika – Mad Men – schrijven – lente, zomer, zon – ideeën verzinnen – plannen maken – nog meer ideeën verzinnen – nog meer plannen maken – roze – spieren kweken – mooie zinnen.

Mijn helden

Cristiano Ronaldo. Om wat hij kan met de bal. Om zijn enorme gedrevenheid. Omdat hij anders durft te zijn. En omdat heel veel mensen niet van hem houden.

Cheryl Strayed. Omdat ze in haar eentje de Pacific Trail Way van Mexico naar Canada durfde te lopen en omdat ze daar het prachtige boek Wild over schreef. En omdat ze besloot zichzelf een ander verhaal te vertellen, niet het verhaal van angst, maar het verhaal van durf en moed.

Steve Jobs. Vanwege de schoonheid en functionaliteit en het vernieuwende van Apple. En omdat hij een grote ontregelaar was.

Ontregelen

Van het woord ontregelen wordt niet iedereen meteen enthousiast. Ik wel! Ik denk dat er pas echt iets verandert als je jezelf ontregelt. Het levert je ontzettend veel op. Echt. Hoe geruststellend is het om loyaal te blijven aan je angst?

Quote

Your playing small doesn’t serve the world – Marianne Williamson

Opleidingen

High End Businesscoach Certificatieprogramma Laura Babeliowsky

Coach Expert NONONS

Coach Intensive NONONS

Lezing- en supervisietraject bij sprekerscoach Lisa Portengen

Vijfdaagse training Geweldloze Communicatie Ai-opener

Masterclasses Voice Dialogue en Coachen met Geweldloze Communicatie

Psychologie Open Universiteit (bijna propedeuse)

Basis Management Opleiding Telegraaf Media Groep

School voor de Journalistiek

Cadeau voor jou: Vijf Gouden Tips voor een Sprankelende Lezing!

Vraag ze hier aan en je vindt ze in je mailbox.

Met enige regelmaat stuur ik je dan nog meer inspirerende (ja, echt...) tips en adviezen.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This