Hoi.

Ik ben Janet.

Dit ben ik

Storytelling-strateeg voor ondernemers die super goed zijn in hun vak en hun zichtbaarheid willen verbeteren, waardoor ze gemakkelijker de klanten aantrekken met wie ze het liefste werken.

Heel lang (27 jaar!) heb ik in vaste dienst gewerkt als journalist en leidinggevende van redacties bij regionale dagbladen. Een superleuke baan, maar op een dag dacht ik: ik wil nog iets anders, al wist ik eigenlijk niet precies wat. Voordat ik kinderen kreeg heb ik veel gereisd – en twee jaar op 8 minuten skaten van Central Park gewoond – maar op de dag dat ik mijn baan bij de krant opzegde begon de reis van mijn leven. Een super mooie en heel leerzame, maar soms ook best lastige reis.

Inmiddels help ik ondernemers om hun verhaal te vertellen – ik gun het vooral vrouwen zo dat ze durven te laten zien wie ze zijn, en zich  niet meer klein laten houden, door niemand niet. Ik sta graag op het podium met mijn Grote Ontregelshow, – te boeken bij sprekersbureaus The Speakers Academy en Athanas, ik redigeer boeken en leer elke dag nog bij – als ondernemer en als coach.

Ondertussen heb ik elke week nog tien nieuwe ideeën over wat ik ook zou willen doen, maar ik heb geleerd dat ik niet moet denken dat ik ze zelf allemaal ga uitvoeren. En soms is dat jammer.

 

Ik hou van ontregelen.

We doen heel vaak dingen omdat iemand dat ooit heeft bedacht. Of omdat iemand ze ooit tegen ons heeft gezegd. Ik hou van ontregelen: klopt het wat ik denk, moet ik dat wel doen, kan het ook anders? Omdat ik geloof dat je verder komt als je anders kijkt, anders denkt en anders doet. Ooit heeft iemand bedacht dat bescheidenheid ‘de mens’ siert, maar is dat wel zo? Waarom sluiten we onze brieven en mails af met ‘de groeten’ en niet met ‘je bent geweldig’! Van die dingen.

Ontregelen helpt je ook als ondernemer. Het is heel goed om met andere ogen naar je praktijk of bedrijf of naar jezelf te kijken. Waarom doe ik het zoals ik het doe? Waar wil ik eigenlijk mee stoppen? Als ik mijn eigen concurrent zou zijn, wat zou ik dan anders doen of beter?

En dit ben ik ook

54 jaar – gelukkig met mijn twee dochters van 15 en 17 en met mijn kersverse echtgenoot – erg geïnteresseerd in mensen en in de beweegredenen van mensen – lekker (vegan) eten – gezelligheid – wijn – op vakantie – Heineken 0.0 – boeken lezen – Jackman, Maine – New York – de Verenigde Staten van Amerika – Mad Men – schrijven – lente, zomer, zon – ideeën verzinnen – plannen maken – nog meer ideeën verzinnen – nog meer plannen maken – roze – spieren kweken – mooie zinnen.

Dit vinden anderen

Vaak hoor ik dat mensen zich snel op hun gemak voelen bij mij, ze houden van mijn ‘warme energie’ en durven al snel alles met me te bespreken. Ze vinden me origineel of vindingrijk en bewonderen het dat ik verschillende dingen durfde uit te proberen. Sommige mensen vinden me grappig :-). Ik heb een keer een oefening gedaan waarbij je andere mensen moest vragen welk beroep of welke functie ze bij je vinden passen en meerdere mensen zeiden: sidekick van Matthijs van Nieuwkerk. Dat ben ik nooit geworden.

Volgens de Strenghts Finder van Gallup zijn dit mijn vijf sterkste punten:

  1. mensen in actie zetten. 2. ideeën bedenken 3. leren 4. strategisch denken 5. communicatie.

Dit was ik

Journalist en leidinggevende bij de regionale kranten van Hollandmediacombinatie (nu Mediahuis). Freelance journalist in New York voor Nederlandse kranten, bladen, tv- en radioprogramma’s. Schrijver van twee boeken: O.J. Simpson, het proces van de eeuw (1995, met Meindert van der Kaaij) en ikvinylyv – het geheim van onvolmaakt gelukkige ouders (2014).

Mijn helden

Cristiano Ronaldo. Om wat hij kan met de bal. Om zijn enorme gedrevenheid. Omdat hij anders durft te zijn. En omdat heel veel mensen niet van hem houden.

Cheryl Strayed. Omdat ze in haar eentje de Pacific Trail Way van Mexico naar Canada durfde te lopen en omdat ze daar het prachtige boek Wild over schreef. En omdat ze besloot zichzelf een ander verhaal te vertellen, niet het verhaal van angst, maar het verhaal van durf en moed.

Steve Jobs. Vanwege de schoonheid en functionaliteit en het vernieuwende van Apple. En omdat hij een grote ontregelaar was. While some may see them as the crazy ones, we see genius, because the ones who are crazy enough to think that they can change the world, are the ones who do.

Nog meer favoriete quotes

Your playing small doesn’t serve the world – Marianne Williamson

Hoe geruststellend is het om loyaal te blijven aan je angst? – eh die is van mezelf.

Opleidingen

High End Businesscoach Certificatieprogramma Laura Babeliowsky

Opleiding Coach Expert NONONS

Opleiding Coach Intensive NONONS

Lezing- en supervisietraject bij sprekerscoach Lisa Portengen

Vijfdaagse training Geweldloze Communicatie Ai-opener

Masterclasses Voice Dialogue en Coachen met Geweldloze Communicatie

Psychologie Open Universiteit (bijna propedeuse)

Basis Management Opleiding Telegraaf Media Groep

School voor de Journalistiek

Dit ben ik

Storytelling-strateeg voor ondernemers die super goed zijn in hun vak en hun zichtbaarheid willen verbeteren, waardoor ze gemakkelijker de klanten aantrekken met wie ze het liefste werken.

Heel lang (27 jaar!) heb ik in vaste dienst gewerkt als journalist en leidinggevende van redacties bij regionale dagbladen. Een superleuke baan, maar op een dag dacht ik: ik wil nog iets anders, al wist ik eigenlijk niet precies wat. Voordat ik kinderen kreeg heb ik veel gereisd - en twee jaar op 8 minuten skaten van Central Park gewoond - maar op de dag dat ik mijn baan bij de krant opzegde begon de reis van mijn leven. Een super mooie en heel leerzame, maar soms ook best lastige reis.

Inmiddels help ik ondernemers om hun verhaal te vertellen - ik gun het vooral vrouwen zo dat ze durven te laten zien wie ze zijn, en zich  niet meer klein laten houden, door niemand niet. Ik sta graag op het podium met mijn Grote Ontregelshow, - te boeken bij sprekersbureaus The Speakers Academy en Athanas, ik redigeer boeken en leer elke dag nog bij - als ondernemer en als coach.

Ondertussen heb ik elke week nog tien nieuwe ideeën over wat ik ook zou willen doen, maar ik heb geleerd dat ik niet moet denken dat ik ze zelf allemaal ga uitvoeren. En soms is dat jammer.

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This