Een van de gedachten die mij het gelukkigste maken is: je hoeft niet altijd gelukkig te zijn. Echt heel fijn om dat te bedenken als ik per ongeluk heel misschien toch net weer te kattig ben geweest tegen mijn dochters. Of tegen mijn vriend. Of als ik net per ongeluk heel misschien tegen een college heb geklaagd dat het soms best lastig is, dat ondernemerschap.

Je hoeft niet altijd gelukkig te zijn.

En het kan ook helemaal niet, dacht ik vandaag, toen ik in de krant een interview las met relatietherapeuten over hoe je als stel een zomervakantiecrisis kunt voorkomen.

‘Maar een gelukkig koppel is nooit probleemloos, ook zij hebben gemiddeld vijf struikelblkokken. Dat hij zo koppig is, en dat zij eeuwig en altijd te laat is. Maar daar lachen ze om, ze laten de ergernis niet overheersen’, zegt relatiedeskundige’ (o, wauw, dat wil ik ook zijn) Paulien Timmer. Of dat laatste waar is, dat weet ik niet, maar ik ben natuurlijk wel gelijk gaan tellen.

 

Ja, ik wil graag jouw tips en adviezen over het schrijven van mijn lezing

Janet van Dijk
Shares

Janet van Dijk

Spreker, coach, en schrijver. Mijn missie is niet dat je altijd gelukkig hoeft te zijn. Wel dat we onszelf meer geluk mogen gunnen. Ik help je om met andere ogen te kijken. Naar jezelf, naar je situatie, naar de ander, naar de relatie tussen jou en anderen. Een frisse blik levert je ontzettend veel op. Zodat je beter kunt omgaan met alledaags gedoe en grotere hindernissen in het leven.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This